sobota 3. května 2014

Trhy & Pátrání po koníkách

Ráno se probouzím velmi brzy. Jéža akorát shání "účastníky zájezdu" pro výlet do Biogradu - nakoupíme ryby a chobotnice (všimněte si píšu chobotnice s malým ch, nechceme přeci sníst kamaráda Mirka :-D )

Biogradský trh je kousek od přístavu, nedalo mi to, museli jsme zastavit a já si udělal pár fotek. Trh bych přirovnal k takovému českému bio-farmářkému trhu, s tím rozdílem, že tam to není bio, ale proste jen trh.
Neustále mě udivuje cena ryb. Ať se nacházím kdekoli, všude jsou ryby drahé. Jinak tomu není ani v Chorvatsku. Asi to způsobil neuvážený rybolov nebo nevim. No zkrátka za rybu dáte to samé co v ČR. Lenka kupuje bylinky. 

 


Cestou jsme se shodli, že netřeba se dnes potápět z lodi. Ano, to je to, co náčelník-kapitán označil jako vzpouru. Je to tak. Ale opravdu se nám na "Větrnou Hůrku" loď moc nechce. Počkáme až všichni odjedou (kurzisté SD se dobrovolně, BEZ nátlaku a svobodně rozhodli jít na loď :-D opravdu jim to nezávidím). S Vláďou a Zdenkem jdeme pozorovat koníky. Jsme ve vodě hodinu. Pár drobných rybek, jeden jakýsi plž-mlž a tu a tam nějaká sasanka. Lenka mezi tím připravuje chobotnice na večer. Přikládám inspirativní fotku, jak se vaří z čerstvé zeleniny, zbytek bude v galerii.

Odpolední ponor nacvičujeme s Vláďou rescue, včetně navigace. Musím pochválit a poděkovat všem svý lektorům: Petrovi, Vláďovi i Alešovi. Předávají mi maximu znalostí co jsem schopen vstřebat a trénují jak teoreticky i prakticky.

K večeři byla grilovaná chobotnice a ryby. Jéžovic team (Vláďa a Lenka) se vytáhli. Sice už jsem to párkrát psal, ale až budu velký, chtěl bych umět vaři jako oni :)).

Večer probíhá slavnostní předávání diplomů - NAUI certifikací. Licencí tu máme celou škálu. Od Junior Scuba Diver, přes Scuba Diver, Advanced Scuba Diver až po NAUI Instructor. Po předání diplomu a "kartičky" je slušností přivítat potápěče do dané úrovně rituálem - plácnutí ploutví. Jéža si tuto část nejvíce užívá. Osud má ale smysl pro sarkasmus. Protože Vláďa byl certifikován jako instruktor, všichni jež přivítal nyní vítají jeho. Inu není nad to dobře prokrvit hýždě ploutví :)









Žádné komentáře:

Okomentovat